رئیس هیئت مدیره شرکت «پارس تکین آهن دانش بنیه»، یکی از 9 شرکت دانش بنیان خراسان شمالی، با بیان این که عنوان دانش بنیان همانند ثبت اختراعات حبابی بیش نیست می افزاید: این شرکت ها با این که قانون 110 بندی برای حمایت از آن ها وجود دارد اما مانند دیگر شرکت ها هستند و هیچ گونه حمایتی از آن ها نمی شود.
«نقد علی علوی فرد» با بیان این که بر اساس این قانون حمایتی شرکت های دانش بنیان از پرداخت بیمه و مالیات معاف هستند، تسهیلات کم بهره به آن ها تعلق می گیرد و هزاران وعده دیگر، ادامه می دهد: اما به محض این که وارد یک شرکت دانش بنیان می شوی متوجه تبصره و ماده هایی مسدود کننده می شوی که امکان استفاده از این قوانین حمایتی را نمی دهد.
وی با بیان این که آن چه هم اکنون برای مسئولان مهم است افزایش آمار است، اعلام می کند: در چشم انداز 1404 ایجاد 20 هزار شرکت دانش بنیان تعریف شده است در حالی که اینک حدود 3 هزار و 700 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارند که بیشتر آن ها با مشکلات متعددی درگیر هستند.
وی اضافه می کند: به جای افزایش آمار مسئولان باید به فکر حمایت قطعی و درست از حدود 50 یا 100 شرکت دانش بنیان باشند تا به تولید محصول و اشتغال زایی برسند زیرا بیشتر شرکت های دانش بنیان نوپا هستند.
وی با بیان این که خراسان شمالی دارای 9 شرکت دانش بنیان است که 7 شرکت از این تعداد نوپا هستند، خاطرنشان می کند: این شرکت نیز از جمله شرکت های دانش بنیان است که در سال 95 تاسیس شد و از هیچ گونه تسهیلات حمایتی بهره مند نشده است، تنها سال گذشته 70 میلیون تومان از پارک علم و فناوری دریافت کرد که با افزودن سرمایه خود شرکت، طرحی آزمایشی را به شکل پایلوت اجرا کردیم.
وی با اشاره به این که محصول این شرکت تولید آهن اسفنجی است ادامه می دهد: این آهن در سه صنعت بزرگ فولاد استان قابل استفاده است. خوراک اولیه این صنایع از قراضه های آهن تامین می شود اما به دلیل نبود این خوراک از آهن های اسفنجی خریداری شده از نیشابور استفاده می کنند.
وی اضافه می کند: این صنایع به جای حمایت از این شرکت و تولید مواد اولیه از استان مواد اولیه را از دیگر استان ها خریداری می کنند در حالی که به دلیل وجود معادن سنگ آهن هماتیت کم عیار و عدم مشکل آب امکان تولید آهن اسفنجی با قیمت ارزان در استان وجود دارد.
وی با بیان این که این شرکت تاکنون 16 اختراع داشته که بعضی از آن ها ثبت شده است، اضافه می کند: از اختراعات این شرکت در هفته پژوهش سال گذشته رونمایی شد که اسناد و مدارک آن نیز موجود است و تاکنون در جشنواره های کشوری و بین المللی زیادی موفق به کسب مقام برتر شده که جشنواره شیخ بهایی مهم ترین آن ها بوده است.
وی با اشاره به این که عدم حمایت، موجب فروش طرح شرکت شد و به این منظور 11 کاندیدا برای خرید طرح شرکت اعلام آمادگی کردند و روند فروش بعضی از طرح ها تا 80 درصد پیشرفت داشت، ابراز می کند: اما نوسانات ناگهانی نرخ ارز و دلار و شرایط متلاطم اقتصادی منجر به فروش طرح شرکت شد.
وی با بیان این که برای تولید دو تن فولاد 400 تا 500 میلیون تومان تسهیلات نیاز داریم، ادامه می دهد: برای دریافت حمایت های مالی به وزارت علوم، سازمان صنعت، معدن و تجارت و بسیاری دیگر از دستگاه های مرتبط مراجعه کردیم اما هیچ گونه حمایتی دریافت نکردیم، تسهیلات صندوق شکوفایی نیز نیاز به تضامین دشوار دارد و برای پرداخت تسهیلات مانع تراشی های بسیاری می شود.
وی بخشی از مشکلات موجود را در جامعه می داند و می گوید: مردم راغب به خرید محصولات سنتی و قدیمی هستند و حاضر به خرید محصول جدید با تکنولوژی و فرمول روز نیستند.
وی این امر را عامل اصلی کاهش جریان مالی شرکت های دانش بنیان ذکر می کند.
........
منبع: روزنامه خراسان